Dodenherdenking 2019

Ook dit jaar had Cantiamo de eer om op een muzikale manier bij te dragen aan de Dodenherdenking in onze mooie stad Delft. Twee keer hebben we gezongen, op de Jaffa begraafplaats en bij de herdenking op de Nieuwe Plantage.

Op de Jaffa begraafplaats was vooral veel aandacht voor de 66 inwoners van Delft, die al in de eerste meidagen van 1940 sneuvelden. Zowel de burgemeester, mevrouw Van Bijsterveldt, als anderen hielden mooie toespraken. Deze gingen onder andere over het grote belang van in vrijheid kunnen kiezen en verhalen vertellen. Verhalen vertellen en beluisteren om de herinnering levend te houden en door te kunnen geven.

In de avond bij de Nieuwe Plantage sprak burgemeester Van Bijsterveldt over de Franse filosofe Simone Weil, een Joodse vrouw die midden in de oorlog terugkeerde naar Frankrijk om de zwaartekracht, datgene dat je in het leven moet ondergaan, te ondergaan. Ze zette er het licht tegenover, bestaande uit liefde, genade en aandacht. Een mooie metafoor voor de samenleving en kiezen in vrijheid. 

Cantiamo zingt tijdens dodenherdenking op de Nieuwe Plantage Delft