Wie zijn wij

Het koor

Vereniging Cantiamo is jong, verrassend en leergierig. Jong omdat Cantiamo bestaat uit zp'n 20 zingende leden tussen de 18 en 35 jaar oud. De dames hebben verschillende achtergronden maar delen samen een grote passie: zingen! Het koor bestaat sinds 2005 en is in die tijd enorm gegroeid op muzikaal-technisch niveau.

Verrassend is het gevarieerde repertoire. Het koor gaat graag de uitdaging aan met lastige klassieke muziek of anderstalige stukken. Daarnaast worden er ook met veel plezier en enthousiasme bijzondere bewerkingen van populaire- en musicalmuziek uitgevoerd. Ook verrassend is de bijzondere samenstelling van de harmonie (SSAA) in deze leeftijdscategorie en de intense koorklank.

Tot slot zijn alle koorleden leergierig. Cantiamo zoekt continu uitdagingen in de muziek, maar besteedt daarnaast ook veel tijd aan de ontwikkeling van de zangtechniek van de koorleden en de kwaliteit van de muziek.

Cantiamo zoekt internationaal naar muzikale samenwerkingen middels koorreizen. In het verleden heeft het koor geparticipeerd op internationale koorfestivals in Bangor (Ierland), Jersey (Engeland), Nice (Frankrijk) en Krakau (Polen), waar het koor naast geweldige ervaringen en het versterken van de onderlinge verbondenheid ook een aantal prijzen heeft gewonnen, waaronder de Korencup Delft 2013. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan in 2015 heeft Cantiamo een theaterstuk geproduceerd. Onder begeleiding van een band en 4 acteurs heeft het koor het theaterstuk 'Samen één' op de planken gebracht. Wat een geweldige ervaring!

In 2018 speelde Cantiamo de eigen voorstelling 'Tijdreis in Tonen' in het Prinsenhof in Delft, waarin liedjes uit de hele geschiedenis van Cantiamo de revue paseren. In januari 2020 heeft Cantiamo de provinciale NKF competitie van Zuid-Holland gewonnen. Waardoor we ons twee jaar lang 'Beste koor van Zuid-Holland' hebben mogen noemen. De finale van deze editie van het NKF ging helaas niet door vanwege COVID-19. In 2022 stond Cantiamo op de korenfestivals van Edam en Middelburg.

Vocal Coach Jitske Bras

Jitske BrasNaast onze dirigent worden we ook maandelijks begeleid door onze vaste zangdocent en  coach Jitske Bras. Hierdoor kunnen we blijven groeien in onze vocale kwaliteiten.

Jitske studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Richting klassieke zang. Na haar studie heeft zij zich bezig gehouden met musical zang en heeft bij Joop van den Ende theaterproducties gespeeld in de musical The Sound of Music. Na een lange wereldreis is zij zich verder gaan ontwikkelen en behaalde het certificaat EVTS (Estill Voice Trainings System) en verdiepte zich in de CVT methode. Opera bleef ook een passie voor Jitske en zo studeerde zij intensief bij Prezrenka en James MC Cray. Naast deze lessen is zij bij De Nationale reisopera gaan zingen en deed verschillende producties zoals Boris Goudanov, Medea en koorprojecten.

Naast het coachen van Cantiamo geeft Jiske zangles/vocaltrainingen aan het VAK in Delft, traint zij vrouwenkoor Chansemble en geeft ze les in haar eigen zang- en coachingpraktijk. Ze richt zich hierbij op de persoonlijke groei van haar leerlingen via de media zang, stem en theater.