Jubileum concert Delfts Symphonie Orkest

Bim Bam Bim Bam Bom! Met deze woorden en de melodie van Symfonie nr.3 van Mahler in ons hoofd liepen wij de afgelopen maanden rond.

Op 16 november vormden wij samen met het Haags Matrozenkoor (olv Patrick Pranger) het jubileumkoor voor het 100-jarig jubileum van het Delfts Symphonie Orkest. Onze Duitse uitspraak is in de voorafgaande repetities olv Leo den Broeder geperfectioneerd en daar hebben we zorgvuldig alle vijfstemmigheid ingestudeerd. Indrukwekkend om te zien was de grootte van het orkest, waarbij alle instrumenten ruim vertegenwoordigd worden.

Op de avond zelf zaten zij in de grote ronde Aula van de TU Delft, waarbij wij plaats mochten nemen achter de twee enorme pauken. Bam! Slag! Boem! De natuur, waarover het stuk gaat, neemt ons mee in de muziek. Met passie verwonderden wij ons over de ingewikkelde bespeling van pauken, de passie van de orkestleden en dirigent Peter Gaasterland en de snelheid van de snaren wanneer de storm in het stuk komt. Met ingehouden adem wachten we op het signaal dat we mogen gaan staan en als het zo ver is zingen we uit volle borst ons 'engelengezang', want het is immers een engelenkoor. We laten ons ter afsluiting meevoeren over de bloemenweide en genieten nog na van de unieke muzikale ervaring. Bim Bam Bim Bam Bim Bam Bom!

Het DSO jubileum koor

 

Jubileum concert DSO

 

Foto's door Bart Noordervliet.